Intretinerea zilnica a unui snec transportor

Transportor cu snec cu fund sub tensiune

Un snec transportor este un echipament de manipulare a materialelor in vrac, care consta de obicei dintr-un tub care contine fie o lama spirala infasurata in jurul unui arbore (uneori numita melc), actionata la un capat si tinuta la celalalt. Este utilizat pe scara larga in chimie, metalurgie, hartie fabricarea si constructia etc.

Stabiliti o inspectie periodica de rutina a intregului transportor pentru a asigura performante maxime continue de functionare.

Snec cu surub – de verificat:

Verificati zilnic la snecul dumneavoastra:

1. Cand actionati transportorul cu surub, rulmentii, rotile dintate si lantul de transmisie trebuie adaugat ulei de ungere in mod regulat. Unele pot fi la fiecare 6 luni, altele la fiecare 12 luni, depinde de setarile pe care le-ati primit. Ungeti toti rulmentii, in conformitate cu instructiunile producatorului. Verificati daca rulmentii umerasului sunt aliniati corespunzator si la uzura excesiva. Inlocuiti rulmentii cuierului cand uzura depaseste 1/8 inch.

snec

2. Starea de uzura: de fiecare data dupa oprirea unei masini, lama spirala trebuie verificata pentru a vedea cum este starea sa si vazut daca exista fisuri pe sudura sau parti rupte pe lama. Reparati-le imediat pentru a evita deteriorarea ulterioara a rularii ulterioare.

3. Fara supraincarcare: capacitatea de transport nu trebuie depasita, altfel materialul ar umple tubul si ar face ca arborele sa se indoaie, provocand chiar arderea motorului.

4. Nu ignorati niciodata zgomote anormale: daca auziti zgomote rele in timpul functionarii, va rugam sa deschideti capacul si sa verificati. Daca veti gasi motivul, va rugam sa il rezolvati pentru a evita blocarea sau deteriorarea neasteptata.

5. Reductoare de viteze – Verificati daca exista ungere corecta. Lubrifiati toate reductoarele de viteze in conformitate cu instructiunile producatorului.

6. Unitati de actionare – Verificati uzura centurilor si daca exista o tensiune adecvata. Verificati pentru lubrifierea lanturilor. Inlocuiti curelele sau lanturile dupa cum este necesar.

7. Suruburi – Verificati daca exista deteriorari, uzura excesiva si acumulare de materiale. Inlocuiti sectiunile de surub, dupa cum este necesar.

8. Jgheaburi – Verificati daca exista daune, uzura excesiva si acumulare de materiale. Verificati alinierea jgheabului utilizand firul de pian, asa cum este descris in sectiunea de asamblare a acestui document. Inlocuiti sectiunile de jgheab, dupa cum este necesar.

9. Arbori – Verificati daca alungirea si uzura gaurilor de suruburi. Verificati daca exista epuizari. Inlocuiti arborii cand uzura depaseste 1/8 inch.

10. Etansari – Verificati daca exista scurgeri. Reglati sigiliul sau inlocuiti ambalajul, dupa caz.

11. Suruburi de cuplare – Verificati uzura. Inlocuiti suruburile de cuplare uzate dupa cum este necesar. La inlocuirea sectiunilor suruburilor, se recomanda inlocuirea suruburilor de cuplare si a piulitelor de blocare. Cuplati TOATE suruburile de cuplare la un cuplu adecvat. Strangerea excesiva a suruburilor de cuplare poate duce la defectarea tensiunii.

12. Suruburi de asamblare – Verificati etanseitatea. Cuplati TOATE suruburile de asamblare la un cuplu adecvat.

Related Posts